NAKON HAOSA U ARGENTINI: Sahranjen jedan od najvećih nogometaša svih vremena Diego Maradona (VIDEO)

Diego Armando Maradona, jedan od najboljih nogometaša svih vremena, sahranjen je pored svojih roditelja na privatnoj ceremoniji, kojoj je prisustvovalo 200 ljudi, na groblju Hardin Bela Vista u Buenos Airesu.

Organizatori su pokušali da ispoštuju sve mjere u vrijeme pandemije koronavirusa, koliko je to uopće bilo moguće u sveopćem ludilu koje je izazvala Maradonina smrt.

Navijači su bili van sebe od tuge, bilo je čak i nereda, a ulice Buenos Airesa bile su male da prime sve one koji su željeli barem da vide povorku i ispraćaj El Pibea.

Zato je samo 200 ljudi moglo da prisustvuje sahrani, porodici i bliskim prijateljima, a Diego je sahranjen pored roditelja Dalme i Diega.

Navijači su opkolili povorku i sve je potrajalo prilično dugo, vihorile su se argentinske zastave, krovovi zgrada su bili krcati na cijelom putu do groblja.

Uz jake sigurnosne mjere, bio je zaštićen i automobil koji je prevozio kovčeg – navijači su se čak popeli i na kapiju predsjedničke palače, kao da je u pitanju ograda na tribini Bombonjere.

altFoto: EPA-EFE

Na kraju, stotine fanova blokirale su ulazak na groblje uz pjesmu i ples pa je policija na kraju morala da raščisti put.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook