Nakon izjave ministra Vitie: Iz Prizrena se oglasili vlasnici sala za svadbe

Gradona─Źelnik Prizrena Mytaher Haskuka sastao se u petak s predstavnicima hotelskih preduze─ça koja se uglavnom bave organizacijom svadbenih veselja u salama kako bi razgovarali o trenutnoj situaciji koju je stvorila pandemija u ovom sektoru.

Ju─Źera┼ínja izjava ministra zdravlja na du┼żnosti Arbena Vitije da ove godine ne─çe biti dozvoljeno organizovanje svadbi, ven─Źanja i razli─Źitih zabava u restoranima, uticala je da ─çe se danas u organizaciji Udru┼żenja “Esnaf” odr┼żati sastanak izme─Ĺu vlasnika restorana i gradona─Źelnika Prizrena Mytahera Haskuka.

Vlasnici sala za svadbi, Armend Berisha, Taulant Kryeziu, Jahja Brika i Luan Gashi, izra┼żavaju ogor─Źenje zbog izjave ministra Vitia koju su ocijenili ishitrenom i ┼ítetnom za ovu vrstu poslovnih aktivnosti u zemlji.

Ova mjera, dodali su, obeshrabruje dijasporu, koja je jedan od najve─çih finansijera u dr┼żavi.

U me─Ĺuvremenu, gradona─Źelnik Haskuka rekao je da ─çe kao gradona─Źelnik poku┼íati prenijeti sve njihove zahtjeve, zabrinutosti i preporuke nadle┼żnim ministarstvima, jer su turizam i ugostiteljstvo va┼żni segmenti grada Prizrena, koji je me─Ĺu sektorima koji pru┼żaju najvi┼íe zaposlenja u na┼íoj zemlji.

Ina─Źe, sada┼ínji ministar zdravlja Arben Vitia ju─Źe je tokom predstavljanja novih mjera protiv COVID-19, koje stupaju na snagu 4. maja, izjavio da “Ove godine ne─çe biti svadbi, vjen─Źanja ili pogrebne ceremonije. To ne zna─Źi da ne─çemo slaviti ro─Ĺendane, zaru─Źiti se ili vjen─Źati, ali bez okupljanja. Ne smijemo zanemariti ovaj virus. Ova godina ─çe biti godina distance i higijene”, naglasio je Vitia.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana

´╗┐