Nissan predstavio Scratch Shield

Male ogrebotine “zacijelit” će u roku od sat vremena, a onim dubljima treba oko tjedan dana.

Ta tehnologija koju je Nissan razvio zajedno sa sveučilištem u Tokiju i tvrtkom Advanced Softmaterials Inc. uključuje posebnu vrstu boje koja se već upotrebljava na velikom broju Nissanovih automobila, piše Digital Trends.

Kako Nissan objašnjava na svojoj službenoj internetskoj stranici, vanjska boja futrole je od polyrotaxana, što znači da kada se na premazu dogodi oštećenje u obliku ogrebotine, kemijska struktura boje sposobna je reagirati i vratiti se u svoj originalni oblik i popuniti prazninu – zacijeliti nedostatak.

nissan-scratchShieldCase

U komercijalnoj prodaji Scratch Shield će se možda naći kasnije ove godine

Ovo je prvi put da se takva boja koristi na proizvodu koji nema veze s automobilima, a dodatna prednost futrole je što u ruci leži bolje od sjajnog i glatkog kućišta samog iPhonea. Nissan tvrdi i kako je plastika od koje je futrola izrađena kruća i otpornija od druge plastike.

Scratch Shield futrola trenutno je u fazi ispitivanja, a Nissan razmatra o komercijalnom predstavljanju tijekom ove godine.

Nissanov programski direktor za poslovni razvoj Bob Laishey o novoj je futroli rekao kako je ona odličan primjer pomicanja granica u korištenju tvrtkine automobilske tehnologije koja je imala velik utjecaj na kupce.

Na tržištu postoje brojne futrole koje sasvim adekvatno mogu zaštititi vaš iPhone i otporne su na ogrebotine. No za pretpostaviti je da će futrola koja zacjeljuje pred vašim očima postati pravi hit kod potrošača, i prva s kojom će vlasnici iPhonea diljem svijeta namjerno micati po grubim površinama samo kako bi mogli posvjedočiti njezinom “magičnom” samopopravku, iako to, kada promislite, zvuči kao da gledate boju kako se suši.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.