NVO-Sport Sans Frontieres(sport bez granica)-Župa!

Sport sans Frontieres je međunarodna organizacija solidarnosti koja sprovodi razvojne programe koristeći SPORT KAO SREDSTVO ZA OBRAZOVANJE,PODIZANJE SVIJESTINI SOCIJALNOG DRUŽENJA!

U Francuskoj kao i van nje djeca u lošim okolnostima i njihova dobrobit je u centru našeg rada.Do današnjih dana je iz programa ove NVO imalo koristi preko 60 000 djece i omladine.

Rejhan Kurbašević je prije par dana sa svojim aktivistima posjetio Rečane,tj osnovnu školu “Meto Bajraktar” gdje je održao predavanje na temu sporta i aktivnosti omladine Rečana i ostalih sela u Župi. U skladu sa svojim programom ova NVO će tokom ove 2012-te godine održati niz seminara u Rečanu sa ovdašnjom omladinom o pedagoškim sadržajima za djecu,sport,igre i fizičke aktivnosti kao i tema kako rukovoditi djecom i omladinom za vrijeme sportskih aktivnosti. Seminari će početi marta i aprila mjeseca i trajaće čitave godine.Koordinatori ove NVO (sport bez granica) će tokom čitave godine obilaziti sportske ili omladinske centre u širom Kosova pa tako i u Rečanu te pružati svaku vrstu pomoći (tehničku pomoć te pomoć sa opremom za rad).

Od 2008 godine od kada je koordinator ove NVO Rejhan Kurbašević osnovalo se 70 multi-etničkih društveno-sportskih animatora te je 5000 kosovske djece imalo koristi tokom ovih godina imalo koristi od društveno-sportskih aktivnosti i podizanju svijesti u odnosu na zaštitu ambijenta i okoline.

Ova NVO je sa svojim aktivistima posjetila osnovnu školu “Meto Bajraktari” u Rečanima te u razgovoru sa učenicima starijih razreda(11 odjeljenje)upoznali sa radom ove NVO.

Sa svim ovim aktivnostima ove NVO složio se i direktor ove škole Esad Kurejšepi sa saradnicima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.