Obama je na nagovor Micka Jaggera otpjevao refren pjesme “Sweet Home Chicago” (VIDEO)

Naime, Obama je na nagovor Micka Jaggera otpjevao refren poznate blues pjesme “Sweet Home Chicago”, na završetku koncerta u Bijeloj kući.

“Ne večeras!”, uzviknuo je Obama kada su ga pjevač Rolling Stonesa i gitaristi B.B. King i Buddy Guy pozvali da se popne na pozornicu postavljenu u Istočnoj sobi, svečanoj dvorani Bijele kuće.

Večer blusea (Black History Month) dio je obilježavanja mjeseca u kojem se Amerikanci sjećaju doprinosa crnačke zajednice u izgradnji američke istorije i kulture. Cijeli program bit će prikazan na američkoj javnoj televiziji 27. februara.

Obama, prvi afroamerički predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, govorio je uoči koncerta o univerzalnosti bluesa koji “nas podsjeća na to da smo proživjeli i teža vremena”.

“Ponosan sam što ugošćujem ove umjetnike, ne samo kao njihov obožavatelj, već i kao predsjednik, jer nas njihova muzika uči da, kada se nađemo na raskršču puteva, ne bježimo od problema, već se suočavamo s njima i pjevamo o njima”, dodao je predsjednik.

“Kad si predsjednik ne možeš izlaziti navečer da bi prošetao i razbistrio glavu, ili se odvesti nekamo autom. To mi teško pada. Ali ima, evo, i večeri kad ti u kuću dođu B. B. King i Mick Jagger!”, našalio se Obama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.