Odsjekli mu ruku zbog duga od šest dolara

odsjeklimuruku

U zastrašujućem incidentu koji se desi u Bihar Arwal distriktu, oko 80 kilometara od indijskog grada Patna, 20-godišnji radnik je platio visoku cijenu zbog duga od 300 Rupija (oko šest dolara). Nakon što je odbio da besplatno radi za izvođače radova kako bi otplatio dug, Ram Sagar Chandravanshiju je odsječena šaka.

Policija kaže da je radnik, nakon što je odbio ponudu da radi besplatno, napadnut sjekirama od grupe radnika koji rade na gradilištu. Nakon što su mu odsjekli desnu šaku, odlučili su da kao opomenu samo povrijede lijevu ruku.

– Stavili su mi povez preko očiju nakon čega su mi odsjekli šaku. Ne znam šta se desilo poslije toga – rekao je Chandravanshi.

Indijski ministar Bihara, Nitish Kumar, rekao je da će se poduzeti akcije protiv onih koji su odgovorni za ovakav gnusan čin.

– Nakon što smo saznali za ovaj incident DIG je formirao radnu grupu čiji je zadatak pronalazak odgovornih. Osobe koje su odgovorne za ovo neće biti pošteđene – rekao je Kumar.

Chandravanshi se trenutno nalazi na liječenju u Univerzitetskoj bolnici Patna u Patni. On je još istakao da su ga inspektori prvo otjerali i rekli mu da ne izmišlja zbog čega nije ranije pokrenuta istraga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.