Ona status na Facebooku mijenja odmah, on za 30 dana

statusfb

Da muškarci teže podnose prekid veze nego žene oduvijek je bila teza, ali novi podaci o updateanju statusa na Facebooku idu u prilog toj teoriji. Prema istraživanju novog sitea za spajanje partnera ALovingSpace.com, muškarcima treba četiri sedmice da promijene svoj status iz “u vezi” u “slobodan”.

Žene to čine odmah. Oko 63 posto muške populacije ne napravi to cijeli mjesec, a katkad čak i više, dok osam posto muškaraca odbija promijeniti status uopšte. Ako i kada to učine, tek trećina prizna da su ih djevojke ostavile, a samo 15 posto otkrit će pravi razlog.

Žene potpuno drugačije reaguju. Vrlo brzo postavljaju novi status, a za par dana nerijetko osvane i nova profilna fotografija nje sretne i same. Oko 20 posto žena priznalo je da to čini samo kako bi povrijedile ili ponizile bivše partnere. U istraživanju su učestvovali nevjenčani muškarci i žene u dobi od 18. do 65. godina širom Velike Britanije. Glasnogovornik sitea kaže da nisu iznenađeni rezultatima jer se muškarci teže otvaraju, ne razgovaraju o osjećajima i zato na kraju pate više nego žene. One su sklonije “izbaciti van” svoje emocije, reći svijetu otvoreno istinu i gledati pozitivnije na novonastalu situaciju, prenosi 24sata.

– Žene na prekid gledaju kao na mogućnost da krenu dalje i pronađu nekoga sa kime će biti kompatibilnije – dodao je.

Istraživači tvrde da je ova anketa demantovala uvriježeno mišljenje da su žene ranjivije od muškaraca nakon prekida, ali i utvrdila da se muškarci teže nose sa prekidom od svojih bivših partnerica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.