PARKIRALI GA, NE ŽELE DALJE: Bračni par tužio Mercedes, jer se boje voziti u S-klasi

Za većinu je S klasa najbolji auto na svijetu, a za neke izvor noćnih mora.

U tu manjinu spada i bračni par iz Vancouvera. Datong Yang i Guifang Huo su još 2017. godine kupili novu S klasu, model S 550, i platili ga 160.000 dolara. Prvi problemi počinju i prije prvog rođendana najprestižnijeg Mercedesa.

Kako javlja the Vancouver Sun, nakon nekih 6500 prijeđenih kilometara počelo se događati da se u vožnji zaglavi upravljač. Neugodna pojava ih je jako preplašila pa su auto vratili u servis. U Mercedesovom servisu u Richmondu provjeravaju upravljački sustav i konstatiraju da je sve u redu.

Međutim, kako je u SAD-u S klasa opozvana zbog problema sa servo-upravljačem, i to primjerci proizvedeni između 2015. i 2019, ostala je sumnja u kvar. Naime, utvrđeno je kako se tranzistor u upravljačkom sklopu može pregrijati što za posljedicu ima isključivanje serva.

U zastupstvu u Richmondu paru su navodno rekli da nastave voziti auto ili ga prodaju. Oni su izabrali treću opciju i auto trajno parkirali u travnju 2018. godine. Yang je rekao da ga se boji voziti, ali i da ne želi prodati auto i prenijeti problem na drugoga. Javili su se i u njemačku bazu Mercedesa koja se očitovala i rekla kako auto mora biti popravljen u sklopu opoziva.

Početkom 2019. par je tužio zastupnika Mercedesa u Kanadi i to zbog nespecifičnog kvara i gubitka zadovoljstva u vožnji. Mercedes-Benz Canada navodno stalno odgađa sudski postupak, kaže Yung, i naglašava kako se ovom tužbom bori za sigurnost svoje obitelji, ali i ostalih vlasnika.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook