PETNI TRN I BOL U STOPALIMA: Donosimo Vam Jednostavna Rješenja Koja Djeluju Fantastično!

Česta bol u petama je tegoba koja je nažalost poznato većini nas.

A baš danas ćemo pisati o čestom uzroku te boli što je naravno petni trn.
Takođe vam donosimo i nekoliko savjeta kako se riješiti boli u petama, kao i samog petnog trna ukoliko je nelagoda uzrokovana njime.

Petni trn je izbočenje na petnoj kosti, a najčešće prema dole, smatra se da je to reaktivno stvaranje kosti usljed hroničnog preopterećenja, ona se nadraživanjem prilikom hodanja upali i tada izaziva bol.

Javlja se češće kod starijih osoba i osoba koje zbog profesije kojom se bave puno stoje. Karakteriše ga snažaan bol u sredini pet.

Bolni simptomi se javljaju kod prvih koraka nakon spavanja ili predugog sjedenja, pojavljuju se u oblasti pete ili na njenoj unutrašnjoj površini.

Bol u peti moze biti toliko nepodnošljiv da se ljudi žale na osjećaj prisustva eksera u peti.

Tradicionalne metode liječenja smatramo veoma efikasnim.

Isprobali smo ih nekoliko, a sve su se na svoj način pokazale efikasnim.

Probajte ove zaista lake savjete:

Jednostavno liječenje bola u peti je – polako, više puta dnevno udarati petom po podu, sto povećava cirkulaciju i metabolizam kalcijuma, sprecava taloženja soli.
Odlična je krema od ljutih papričica i maslinovog ulja, djeluje umirujuće na bolne pete
Kod jakih bolova pomažu obloge od krompira. Treba oprati krompir i narendati ga zajedno sa ljuskom. Smjesu staviti na gazu i pričvrstiti na bolno mjesto. Umotati najlonskom kesom i obuti na noge čarape. Obloge menjati svakodnevno. Trajanje tretmana je 7-8 dana.
Oblog sa medom i soli. Pomiješajte med i so u istoj proporciji (1:1) i obilno namažite bolno mesto. Od gore staviti komadić gaze, zalijepiti flasterom i umotati najlonskom kesom. Obuti čarape i prespavati u njima.
Ovakve obloge sam stavljala svekrvi svako veče. Poslije trećeg tretmana bolovi su se umanjili, a poslije desetog i potpuno nestali.

Predložit ću vam još jedan recept protiv bolova u peti, koji je korstila moja komšinica i po njenim riječima je izuzetno dobar.

Čuvena tinktura sa aspirinom

10 tableta aspirina (od 200mg) isitniti u prah i zaliti sa 250 ml komovice (ili 70%-nim medicinskim alkoholom) i ostaviti da odstoji 1-2 dana.
Svako veče promućkati tinkturu i umočiti u nju komadić savijene gaze. Oblog staviti na petu, umotati najlonskom kesom i obuti čarapu.

Ostaviti preko noći.

Ujutru oprati vodom, obrisati i namazati nekom masnom kremom za noge. Poslije 10 tretmana stopala i pete su se očistile od grube koze i naslaga. Uzgred, stopala mozete čistiti četkom ili kamenom za pete, a poslije nanijeti kremu.

Ono što takođe dobro dođe je uvođenje u ishranu nekoliko namirnica poput kurkume, suvih šljiva, te čaja od đumbira.

Nema boli u stopalima sa ovim trikovima!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.