Pomoć Ministarstva za povratak stiže u 18 opština na Kosovu

Pod sloganom “Da život pobedi” kosovsko Ministarstvo za zajednice i povratak pokrenulo je u 18 opština na Kosovu opsežnu akciju raspodele 10,8 tona osnovnih životnih namirnica, uz 300 paketa sa sredstvima za higijenu, od koje će korist imati više od 900 najugroženijih osoba.

„Кriza sa kojom se svet trenutno suočava usled pandemije koronavirusa ujedinila je mnoge institucije, organizacije i ljude dobre volje koji su spremni da se humanim akcijama bore protiv ove nevidljive pošasti. Mere zaštite od pandemije koje je Vlada propisala za građane dodatno otežavaju svakodnevni život, a pogotovo pogađaju najranjivije među nama, a to su: povratnici, ugrožena interno-raseljena lica koja žive u kolektivnim centrima, korisnici socijalne pomoći, starije osobe, osobe sa invaliditetom, samohrani roditelji i izolovani pripadnici nevećinskih zajednica. Zato je akcija „Da život pobedi“ usmerena na upravo ove kategorije stanovništva kojima je pomoć najpotrebnija“, navodi se u saopštenju za javnost.

Iz Ministarstva za zajednice i povratak poručuju da se ova akcija sprovodi u tesnoj saradnji sa opštinama, uz poštovanje svih propisanih mera zaštite, kako za predstavnike Ministarstva, tako i volontere.

„Ovom akcijom obuhvaćene su opštine Istok, Кamenica, Кlokot, Кlina, Peć, Prizren, Orahovac, Lipljan, Obilić, Vučitrn, Štrpce, Gnjilane, Gračanica, Vitina, Uroševac, Ranilug, Parteš i Novo Brdo. Ovo je ujedno i javni apel drugim institucijama, organizacijama i ljudima dobre volje da se priključe zajedničkoj akciji, jer jedino solidarni možemo odgovoriti nevidljivom neprijatelju današnjice pod imenom Кovid-19“, zaključeno je iz Ministarstva za povratak.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana