Pravnik u Telekomu Kosova ima mjesečna primanja blizu 2.000 eura

Pravnik Gazmend Nuši zaradio je u septembru prošle godine u Telekomu Kosova dvanaest hiljada evra, javlja KTV i navodi da ovaj pravnik ima platu od 1.950 evra.

Kako javlja KTV prošlog leta njegova plata se u nekim slučajevima udvostručila kada je u julu i avgustu dobio 6.150 evra, dok je u septembru dobio četvorostruko uvećanu platu.

Kosovski Telekom nije demantovao ove podatke, ali je to opravdao pravnim veštačenjem u dva različita slučaja koja se odnose na arbitražu.

Nuši nije negirao ove uplate, ali je dodao da će narednih dana predstaviti ugovor sa Telekomom.

Kao pravni službenici Telekoma od 2018. godine, Visar Ramaj i Abdulah Aljiu primaju plate u iznosu od 1.950 evra mesečno. Ahmet Hasoli i Teuta Beka-Bunjaku angažovani su za 150 evra manje.

Pravni službenici su angažovani kao radnici sa mesečnom platom, ali imaju ugovor o delu. Trojica direktora koja su zaposlena krajem 2018. godine, odnosno početkom 2019. godine, takođe imaju velike plate.

Direktorka revizije Šehide Ljuštaku, supruga Mgrima Ljuštakua ima mesečnu platu od 3.552 evra. Toliku platu ima Šekip Fazljiu koji je i visoki funkcioner Socijaldemokratske inicijative.

Plata Armenda Osaja je 3.529 koji je glavni finansijski direktor Telekoma.

Na listi zaposlenih bila je i Ljiridona Dervišaj, koja je u januaru 2019. godine bila zaposlena za 468 evra, a tri meseca kasnije u martu 2019. godine njena plata je iznosila 1.576 evra.

KTV je ranije izveštavao o zapošljavanju Hajdara Šutaja u toj kompaniji. Međutim, u septembru 2019. godine dobio je platu nešto manju od 2.225 evra.

Njegova plata je ekvivalentna plati zamenika direktora za marketing Trima Musljiua iz kancelarije koja je bila umešana u skandal 2018. godine kada je izdvojio 300.000 evra za snimanje jednog filma.

KTV je u to vreme izveštavala o skandalu, koji je naterao Musljiua da se povuče sa mesta vršioca dužnosti glavnog službenika za telekomunikacije a prištinsko tužilaštvo da pokrene istragu o tom pitanju.

Platu jednaku Musljiovoj plati ima i sestra Ramuša Haradinaja, Vesmira Haradinaj koja je u početku bila angažovana kao zamenik direktora finansija bez ikakvog konkursa a kasnije je postala direktor marketinga.

Takođe platu od po 2.251 evra dobijaju i Arsim Ramadani i Šaban Ramaj, koji su učestvovali u oružanom sukobu u jednom od lokala u prestonici krajem 2019. godine kada je jedna osoba ranjena.

Za Vjolcu Avdiljiju određena je plata od 2.001 evra, na osnovu informacija KTV, ona je tetka bivšeg izvršnog direktora Genta Begolija, toliko prima i Erza Osmani, koja je sestra bivšeg savetnika premijera Haradinaja, Sebija Osmanija.

Oko 1.500 evra platu primaju i Ljiridona Dervišaj jetrva sestre Ramuša Haradinaja i Bljerta Toljaj sestra Valjona Toljaja. Njihova plata je 1 576 evra. Toliku plaru imaju i Besart Morina, Disaion Babaj i Albert Ahmeti. Svi oni su bili zaposleni u Telekomu tokom vlade PAN-a.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana