Produžen policijski čas u 13 opština na Kosovu

Vlada Kosova je zajedno sa Ministarstvom zdravlja donela odluku da produži policijski čas u 13 opština na Kosovu i ograniči saobraćaj i kretanje građana od 22.30 do 5 sati ujutu, prenosi Gazeta Ekspres.

Od utorka, 28. jula, prema dokumentu koji je objavio Kljan Kosova, Vlada je odlučila da od 22:30 do 5 časova ujutru bude zabranjen bilo kakav saobraćaj i svako kretanje fizičkih osoba izvan njihovih domova u opštinama Priština, Prizren, Peć, Podujevo, Đakovica, Uroševac, Lipljan, Glogovac, Vučitrn, Južna Mitrovica, Gnjilane, Kosovo Polje i Štrpce.

Kako se navodi, nova mera vlade neće važiti u hitnim slučajevima u zdravstvu, u slučaju potrebe da se zbrinjavaju bolesni, za osobe sa posebnim potrebama – samo ako bolesni ili osobe sa posebnim potrebama nemaju mogućnost da se brinu o sebi, u slučaju traženja pomoći od relevantnih institucija – kao što je slučaj sa žrtvama porodičnog nasilja.

Takođe, ova mera se ne odnosi u slučaju smrti člana porodice.

U slučaju da građani moraju da izađu iz kuće zbog fiziološke potrebe životinja, dozvoljeno je da se kreću u krugu 500 metara od, ali, nije dozvoljeno da se ovi slučajevi koriste za obavljanje bilo kakvih poslova ili u bilo koje druge svrhe osim na ono što je definisano, navodi se u odluci vlade.

(Kosovo Online)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook