Qosja: Isa Mustafa krivac što nije formirana Vlada Kosova

Politika lidera Demokratskog saveza Kosova (DSK) Ise Mustafe i onih van DSK koji žele da spreče Samoopredeljenje da postane istorijska politička snaga krivci su za neuspeh stvaranja nove Vlade Kosova, smatra kosovski akademik Redžep Ćosja.

„Ne tražite krivca što nemamo Vladu Kosova, on je tu u politici predsednika DSK Isa Mustafe. I u onima van DSK koji žele da spreče Samoopredeljenje da postane istorijska politička snaga koja će realizovati volju naroda da promeni situaciju koja vlada na Kosovu, ta državna močvara na Kosovu koja je poplavljena korupcijom, nepotizmom, organizovanim kriminalom, nepravdom, naporima da omladina pronađe spas u svetu”, ocenio je Ćosja, u objavi na Fejsbuku.

Dodaje, da je mesto sledećeg predsednika Kosova koji će biti izabran 2021. godine, postao glavni razlog, ne i jedini, što dve stranke koje su započele koalicione pregovore ne uspevaju da formiraju koaliciju i institucije.

Naglašava da DSK, koji je osvojio drugo mesto na izborima nastoji da bude privilegovan u formiranju institucija.

„Pored pet ministarstava, kao i prva stranka koja je pobedila na izborima Pokret Samoopredeljenje, pored mesta predsednika parlamenta, žele da imaju i mesto predsednika Kosova! Ovo je čudo, čuda! Vi ste druga stranka, tj. stranka koja nije pobedila na izborima za formiranje vlade, a zahtevate da imate dva ključna mesta u državnim institucijama, predsednika Skupštine i predsednika! Gde to ima?“, zapitao je Ćosja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.