Radnici prislonio pištolj uz glavu i ukrao 20.000 KM

pljackabosna

Nepoznati muškarac, naoružan pištoljem s prigušivačem, prošle subote oko 12.30 sati izvršio je razbojništvo nad radnicom prodavnice maloprodaje i veleprodaje “Salihović d. o. o.” u Binježevu kod Sarajeva i tom prilikom iz kase ukrao 20.000 KM.

Kako ovo nije bio prvi put da se ova prodavnica nađe na meti lopova, našoj redakciji javio se vlasnik firme Sead Salihović, koji nam je ispričao kroz kakvu torturu i strah je prošla njihova radnica.

Nađeno vozilo

– Lopov je utrčao u radnju, pitao je gdje je gazda i potom je pištoljem udario u potiljak. Držao joj je pištolj uz glavu, uzeo je za kosu i pribio uz ćošak kod kase, koju je zatim razvalio i ukrao 20 hiljada maraka. Radnicu je udarao, maltretirao, ali, na svu sreću, nije pucao na nju. Ispred radnje ga je čekao kolega u autu “fiat uno” zatamnjenih stakala, koji je, kako je policija utvrdila, ukraden u Lakavici pola sata prije pljačke naše prodavnice. Auto je na vještačenju i to je sve što znam. Snimke smo proslijedili policiji – govori nam Salihović.

U posljednjih pet godina, prema Salihovićevim riječima, ova firma je pretrpjela materijalnu štetu u iznosu od 50.000 KM.

Trpe štetu

– Policija nikada nikog nije pronašla. Ni za ovu posljednju pljačku još nismo dobili nikakvu informaciju. Vjerujte da se ovo više ne može trpjeti! Dok mi radimo, drugi se bogate pljačkama. Prije dvije-tri godine lopovi su mi ukrali auto i tražili zauzvrat novac da bi mi ga vratili. Prošle godine ukrali su mi skupocjenog “audija”, a ništa mi drugo nije bilo preostalo nego da platim pet hiljada, jer sam pretpostavio da policija neće moći ući u trag lopovima – kaže Salihović.

Kako oni prema državi podmiruju na vrijeme svoje obaveze, očekuju da policija i sud, kojima je taj porez namijenjen, učine isto, zaključuje Salihović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.