Srbijanski trener zarađivao na igračima, sporan i transfer Gojka Cimirota?

Belgijski fudbal potresa novi skandal u koji je uključen trener iz Srbije Aleksandar Janković.

Predsjednik Standarda iz Liježa Bruno Venanci podnio je tužbu protiv bivšeg sportskog direktora Olivija Renarda (Olivier) i bivšeg trenera Aleksandra Jankovića, prenosi B92 pisanje belgijskih medija.

Prvi čovjek ekipe iz Liježa optužio je srbijanskog trenera i belgijskog menadžera, koji sada obavlja funkciju sportskog direktora kanadskog Montreal impakta, da su izveli finansijsku prevaru tokom transfera u tom klubu.

Mediji navode da je Venanci postao svjestan prevare kada je dobio na uvid u dokumente o transferima Standarda iz perioda od 2016. do 2018. Kako se navodi, ugovori su zaključeni preko dvije kompanije menadžera Dejana Veljkovića sa sjedištima u Srbiji i Crnoj Gori, a njih je Venanci lično potpisao “misleći da je u pitanju dobra namjera”.

Transferi koji su sumnjivi su vezani za Filipa Mladenovića, zatim reprezentativca Bosne i Hercegovine Gojka Cimirota i Miloša Kosanovića. Navodi se da je Janković zaradio 250.000, Veljković 170.000, a Renard 20.000 evra. Bivši trener Crvene zvezde negirao je navode.

– Nemam nikakve veze sa tim. Jel pričaju o transferima Kosanovića, Cimirota i Mladenovića? Prvi je obavljen prije nego što sam ja došao, drugi se desio tek kada sam otišao, a kod trećeg nisam bio za njegovo dovođenje.

Neosnovano optuživati ljude je opasno i pogrešno. Morat ću da uložim žalbu kako bih skinuo ljagu sa svog imena – naveo je Janković za belgijske medije.

Naš veznjak Cimirot (27) u Standard je stigao u januaru 2018. iz grčkog PAOK-a u transferu vrijednom 2,5 miliona eura.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana