Superautomobil s 1400 KS napravljen od cinka, aluminija i srebra


No, ono što je najzanimljivije kod ovog automobila jeste njegova karoserija, koja je napravljena od tvz. metal foama, odnosno metalne pjene. Metal foam je materijal dobiven miješanjem cinka, aluminija i srebra. Upravo zbog toga se metal foram može izdužiti za 100 puta svoje dužine te je sposoban apsorbirati energiju u sudaru kao kod oklopnog vozila. Barem tako tvrdi proizvođač.

Inferno Exotic Car podsjeća na Hot Wheels. Upečatljiva konstrukcija je dizajnirana u meksičkom studiju DoZeRek, a s njima je sarađivao i Antonio Ferraioli, koji je radio na dizajnu automobila kao što su Lamborghini Asterion, Veneno Roadster i Aventador Superveloce. Nakon toga je meksički superautomobil sklopljen u Italiji.

Plan za 2016. je napraviti još pet do sedam prototipova, a zavisno o reakcijama javnosti i medija, Inferno Exotic Car možda doživi i serijsku proizvodnju. Cijena još uvijek nije poznata, no možete i sami zamisliti kolika će biti s obzirom da je u njegovoj izradi između ostalih materijala korišteno i srebro.

Superautomobil s 1400 KS napravljen od cinka, aluminija i srebra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.