SVAKA DOMAĆICA MORA DA ZNA TRIK SA ŠNICLAMA: DODAJTE IM JEDAN SASTOJAK I BITI ĆE MEKANE

Da bi faširane šnicle bile mekane morate da im dodate jedan sastojak koji svakodnevno koristite.

Svi ga upotrebljavaju, a ne znaju koliko utječe na mekoću.

Od sada ih nećete praviti bez toga.

Ne postoji iskusna domaćica koja nije pravila faširane šnicle, ćufte ili neko drugo jelo od mljevenog mesa, pa čak i početnici savladaju brzo pripremu ovih ukusnih jela. Ali, koliko god djelovalo jednostavno ne uspjevaju svima uvijek. Postoji jedan mali trik koji su otrkili profesionalni kuhari, a koji će meso učiniti sočnijim i mekšim.

To vam vjerovatno nikada ne bi palo na pamet, jer je u pitanju šećer. Svako u svom domu ga sigurno ima, ali nikada nije korišten za prirpemu mesa. Poslušajte savjet profesionalaca jer će meso biti mnogo ukusnije. Možda vam deluje čudno, ali obavezno isprobajte. Naravno, nemojte da preterujete sa dodavanjem šećera jer ćete tako uništiti ukus. On mesu daje nevjerovatnu mekoću i sočnost.

Jelo će se lahko sažvakati i topiti u ustima. U isto vrijeme, slatki ukus se neće osjetiti ako se poštuje pravilan odnos sastojaka. Ako ima premalo šećera, malo je vjerovatno da će meso dobiti dovoljnu sočnost. Ali višak šećera će sigurno učiniti jelo bezukusnim. Zato se pridržavajte najjednostavnijeg pravila: po kilogramu mesa – ne više od 1 kašike šećera.

HAYAT

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.