SVE MANJE GOSTIJU U ULCINJU: Kosovari i Albanci sada radije letuju u Budvi

U Ulcinju je sve manje gostiju koji su i ovog leta zaobi┼íli najju┼żniju crnogorsku op┼ítinu i odseli u susednim i konkurentskim destinacijama. Grad, gde je albansko stanovni┼ítvo ve─çinsko, zaobilaze i oni koji mu prirodno gravitiraju, Albanci i Kosovari.

Prema podacima Turisti─Źke organizacije Budva, u tom gradu je do sada registrovano 17.496 turista iz Albanije i 6.281 gost sa Kosova, ┼íto je pove─çanje za 32, odnosno za ─Źak 40 odsto u odnosu na pro┼ílu godinu, prenose ÔÇťVijestiÔÇŁ.

I tradicionalni gosti iz Makedonije, ovog leta odlu─Źili su da odmor uglavnom provedu u Sutomoru, dok su u Sin─Ĺinu ve─çinom Kosovari koji su ranijih godina letovali u Ulcinju.

Za poznatog turisti─Źkog poslenika i hotelijera Ganija Resulbegovi─ça, to nije nikakavo iznena─Ĺenje. ÔÇťKvalitetan gost nam be┼żi iz ovog haosa od preglasne muzike i ne─Źisto─çe. Nije to samo slu─Źaj sa kvalitetnim gostima iz Albanije i sa Kosova, nego i sa klijentelom sa zapada. To sam rekao i na po─Źetku sezone i to je na┼żalost postao trendÔÇŁ, kazao je Resulbegovi─ç.

Direktor lokalne TO Fatmir ─Éeka smatra da je to ┼íto sve vi┼íe Albanaca i turista sa Kosova letuje u Budvi, uobi─Źajeno u turisti─Źkoj praksi.

Rekonstrukcija puta od Ulcinja do vladimirskih Kruta, koji je privremeno pu┼íten u saobra─çaj tek po─Źetkom jula, kasnila je vi┼íe od mesec i mnogi smatraju da je to jedan od razloga ┼íto je u gradu do po─Źetka avgusta bila oseka turista.

ÔÇťPut nema veze sa visokoplate┼żnom klijentelom o kojoj govorimo. Buking traje od septembraÔÇŁ, kazao je Resulbegovi─ç.

Iz Op┼ítine Ulcinj ju─Źe su upozorili stanodavce i sve koji se bave turisti─Źkim delatnostima da po┼ítuju zakon. Navode da su problemi ÔÇťizra┼żeno zauzimanje javnih povr┼íina izno┼íenjem stolica i stolova ispred ugostiteljskih objekata, postavljanje ┼ítandova bez odobrenja, neprijavljivanje gostiju, izno┼íenje sme─ça van termina predvi─Ĺenog za odvoz otpada, preglasna muzika, nepropisno parkiranjeÔÇŁ.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana

´╗┐