Thaçi: Dačiću zakonito zabranjen ulazak na Kosovo

Premijer Kosova Hashim Thaçi izjavio je da je zabrana ulaska na Kosovo premijeru Srbije Ivici Dačiću za vrijeme izborne kampanje za lokaone izbore donijeta u skladu sa ustavom i zakonima Kosova, a njen cilj je uspješno održavanje izbornog procesa.

“Mi imamo odgovornost da poštujemo zakone i ustav i želimo da obezbjedimo uspješne izbore”, rekao je Thaçi za Kohu dotore, dodavši da je uvjeren da će svi Srbi glasati i da će, poslije toga, četiri opštine sa sjevera biti integrisane u kosovsku državu.

Kosovo će nastaviti da primenjuje sve što je do sada dogovoreno, rekao je premijer.

U okolnostima kakve su sada, vučemo mudre i oprezne poteze, a kosovske institucije sve odluke donose autonomno, rekao je Thaçi.

Komentarišući poziv na sastanak visoke predstvnice EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton, upućen njemu i premijeru Srbije Ivici Dačiću, Thaçi je rekao da se radi o činjenici da implementacija do sada postignutih sporazuma još nije završena.

“Trenutno smo u aktivnom procesu implementacije svih sporazuma, jer proces uspostavljanja dobrosusjedskih odnosa još nije završen”, kazao je Thaçi i naglasio da Srbija i Kosovo uspostavljaju odnose koji će omogućiti evropsku budućnost obema državama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.