Thaçi: Konsultacije sa političkim partijama su obaveza predsjednika nakon pada vlade

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je njegova obaveza bila da započne konsultacije sa političkim partijama nakon pada Vlade Kosova, a u cilju formiranja novih institucija.

“Sve dalje akcije koje ću kao predsednik preduzeti nakon konsultacija biće transparentne i u skladu sa Ustavom, zakonima i prema volji koju su iznele stranke”, rekao je Tači koji je danas održao konsultativne sastanke sa Samoopredeljenjem, Demokratskim savezom Kosova i Demokatskom partijom Kosova.

LIder Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti je zatražio raspisivanje novih izbora, dok je predsednik DSK Isa Mustafa napomenuo da njegova stranka ne podržava ideju o održavanju novih izbora u vreme pandemije koronavirusa.

Lider DPK Kadri Veselji je zatražio da se ispoštuje ustav i volja gradjana Kosova, uz ocenu da bi bilo neodgovorno pozvati gradjane na birališta u ovakvoj situaciji.

Tači će sutra obaviti konultacije i sa ostalim parlamentranim partijama, Alijansom za budućnost Kosova, Srpskom listom, NISMA-om i Grupom 6 plus.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana