Thaci o prioritetima Kosova za ovu godinu

Kosovski premijer Hashim Thaci izjavio je u četvrtak da su među prioritetima njegove Vlade u 2012. godini okončanje nadzirane nezavisnosti Kosova i borba protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Vlade u Prištini, on je kao prioritete u ovoj godini izdvojio i konkretnu evropsku perspektivu, odnosno realizaciju evropske agende, povećanje ekonomskog razvoja i socijalnog blagostanja građana.

U ime Vlade Kosova, Thaci je pozdravio inicijativu predsjednice Kosova Atifete Jahjage o osnivanju antikorupcijskog savjeta i kazao da će Vlada i dalje predvoditi borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Thaci je pozdravio inicijativu predsjednice Kosova Atifete Jahjage o osnivanju antikorupcijskog savjeta.

Šefica prištinskog tima u dijalogu s Beogradom i zamjenica premijera Edita Tahiri je na sastanku informisala članove Vlade o pripremama za nastavak dijaloga s Beogradom sredinom ovog mjeseca.

Ona je rekla da još nije utvrđen tačan datum nastavka dijaloga s Beogradom, a da će se tokom sastanka razgovarati o temama o kojima nije postignuta saglasnost u prethodnim rundama, kao što je pitanje predstavljanja Kosova na regionalnim skupovima, telekomunikacija i energije.

Edita Tahiri je kazala da su barikade na sjeveru Kosova smetnja ostvarivanju sporazuma o slobodi kretanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.