Thaçi razgovarao sa liderima Srpske liste, NISMA, AAK i Grupe 6 plus

Predsednik Kosova Hašim Tači nastavio je danas konsultacije sa parlamentarnim političkim partijama oko formiranja nove vlade Kosova razgovorima sa liderom Alijanse za novo Kosovo Bedžetom Pacolijem, predstavnicima Srpske liste, NISMA, Alijanse za budućnost Kosova i predstavnicima manjinske Grupe 6 plus.

Tači je konsultacije započeo juče sa liderom Pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem, koji je zatražio raspisivanje izbora nakon pandemije koronavirusa na Kosovu.

Sa druge strane, lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa je ocenio da bi bilo neodgovorno prema građanima zatražiti nove izbore i dodao da bi bilo njabolje formirati vladu bez izlaska na birališta, dok je predsednik Demokratske partije Kosova Kadri Veselji napomenuo da se zakoni i ustav moraju poštovati uz napomenu da će njegova partija ostati u opzoiciji.

Tači je konsultativne sastanke sa parlamentarnim strankama održao nakon što je 25. marta izglasano nepoverenje vladi Aljbina Kurtija, koje je inicirao njegov koalicioni partner Demokratski savez Kosova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.