Thaçi: Tvrdoglavost i izostanak mudrih odluka produbili izolaciju Kosova i narušili odnose sa SAD

Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je da je stav Sjedinjenih Američkih Država jasan – takse moraju biti ukinute, dodajući da će u suprotnom to biti ozbiljna prepreka strateškoj saradnji i novim velikim američkim investicijama na Kosovu.

Tači je na svojoj Fejsbuk stranici napisao da su tvrdoglavost i izostanak mudrih odluka produbili izolaciju Kosova i značajno narušili odnose sa SAD.

“Zadržavanje takse ozbiljna je prepreka koja onemogućava stratešku saradnju i nove velike američke investicije na Kosovu. Stoga je potrebno da se hitno donesu ispravne odluke, što je bio ključni zahtev i poruka na sastanku sa sekretarom Pompeom i savetnikom za nacionalnu bezbednost O’Brajanom”.

“Moj poziv vladi i političkom sektoru je jasan. Trebalo bi bez odlaganja da donesu ispravne strateške odluke koje će zaustaviti izolaciju, otvoriti dijalog za konačno rešenje i ojačati doživotno prijateljstvo i stratešku saradnju sa SAD. Eventualno oklevanje i izostanak brzih, mudrih, potpunih i delimičnih odluka je neptorebno, jer su te odluke jedini način za postizanje naših državnih i strateških ciljeva”, napisao je Tači na Fejsbuku.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana