Tvrde da su pronašli 300 tona zlata, ali kriju tačnu lokaciju (VIDEO)

Za TVP Info su rekli kako prvo nisu htjeli davati intervjue jer su se bojali za život, ali sada su odlučili stati pred kamere i dati izjavu koju je sastavio njihov advokat. Izjavili su da imaju konkretne dokaze da voz postoji.

Kažu i da imaju sponzore koji ulažu novac u istraživanje tog mjesta. Napominju da imaju i svoju opremu te da mogu i sami obaviti i finansirati ispitivanje tla.

Podsjetimo, prije dvije sedmice pojavila se informacija da je pronađen voz pun blaga. Koper i Richter su dosad skrivali identitet i tvrde da nisu oni izazvali pomutnju već je za to krivo “curenje informacija”.

Voz je nestao 1945. godine, a vjeruje se da se u njegovim vagonima nalazi 300 tona zlata. Koper i Richter su preko advokata gradskim vlastima poručili kako će im otkriti tačnu lokaciju ako će im isplatiti 10 posto od vrijednosti otkrivenog blaga koje imaju pravo po zakonu.

Kažu i da će veći dio novca koji dobiju iskoristiti za otvaranje muzeja o ovom otkriću. Također smatraju da bi voz jednog dana trebao biti postavljen kao turistička atrakcija u Donjoj Šleskoj.

Prije istražitelja teren mora provjeriti vojska, a istraga, ako je uopće bude, neće početi prije proljeća.

Vjeruje se da se voz  nalazi četiri kilometra oko ulaza u tunel u planinama ponad poljskog grada Walbrzycha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.