Uhapšen muškarac koji je prijetio muslimanima i podržavao Trumpa

U pretresu njegove kuće policija je pronašla bombu ručne izrade stoga je optužen za krivično djelo prijetnji, te posjedovanje eksplozivne naprave.

Policija je, kako piše britanski “The Guardian”, Cellia prvi put upozorila prije skoro dvije sedmice kada se jedan od njegovih Facebook prijatelja žalio na Cellieve anti-islamske objave. U pomenutim objavama Celli je tvrdio kako su članovi lokalne džamije u mjestu u kojem živi “proslavljali teroristički napad koji se dogodio u Parizu”. Uz to, napisao je kako je sve muslimane koji žive u Americi potrebno vratiti u njihove “matične zemlje”.

Dan poslije, Celli je objavio fotografiju ručno izrađene bombe koja stoji pokraj njega ispred lokalne džamije. Taj incident također je prijavljen policiji.

Na Facebook stranici Cellia nalaze se i pohvale Trumpu koji je nedavno izjavio kako svim muslimanima treba zabraniti ulazak na američko tlo.

“Ovo je čovjek kojeg ću pratiti do kraja svijeta”, napisao je Celli.

Cellija su također 4. decembra prijavili muslimanski vjernici kada im je ispred džamije Masjid al Rahman u Richmondu verbalno upućivao prijetnje tokom njihove popodnevne molitve u džamiji. Očevici su u policijskim izvještajima kazali kako je Celli prijetio da će “pobiti sve muslimane”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.