VIDEO: Tri djevojke, trostruki sudar i tri ljutita vozača

Žurba vas ne opravdava prilikom kršenja saobraćajnih propisa. Bilo da upravljate automobilom ili pokušavate da pretrčite preko ulice van pješačkog prelaza zato što možda kasnite na vjenčanje.

Pješaci koji pokušavaju da pređu ulicu na način na koji su to učinile ove tri djevojke, koje su sudeći po njihovoj odjeći i buketima cvijeća vjerovatno krenule na vjenčanje, ne samo da ugrožavaju sopstvenu bezbjednost, već dovode u opasnost i vozače u automobilima.

Iako na ovaj incident može da se posmatra i sa komične strane, jer se sve na kraju završilo bez povrijeđenih i nastradalih, u pitanju je tipičan primjer kako pješaci olako shvataju svoju ulogu u saobraćaju.

Možemo tvrditi i da je prvi vozač u nizu nepotrebno naglo zakočio, s obzirom da su se djevojke zaustavile na polovini ulice. Ali zamislite da ste se našli na njegovom mjestu i vidjeli kako se one iznenada pojavljuju na sred bulevara i izviruju između zaustavljenih automobila.

 Snimak je upozorenje za sve pješake, a ima ih mnogo i na našim ulicama, koji pokušavaju da pređu preko puta na ovakav način. Možda ste vi i procijenili da možete bezbjedno da pređete široki bulevar izvan pješačkog prelaza, ali vozači ne znaju šta je sljedeće što ćete učiniti. 

Da li ćete se na sredini ulice zaustaviti i propustiti automobile, ili ćete pokušati da pretrčite ispred njih? Zbog toga i dolazi do refleksnog kočenja, a ako vozila iza onog koje se zaustavi ne drže rastojanje ili se kreću nešto brže, lančani sudar je neizbježan.

[youtube]8vFMplCLM5s[/youtube]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.