Vozač tokom ulične trke pregazio mamu i četiri mala sina, samo jedan preživio

Bio je to nevjerovatan sticaj okolnosti koji će na kraju dovesti do tragične smrti Samare Banks (27) i njena tri sina, stara 9 mjeseci, 23 mjeseca i 4 godine. Užasnu saobraćajnu nesreću, koja se u utorak uveče dogodila u Filadelfiji, u SAD, kada je obijesni vozač tokom ilegalne ulične trke pregazio mladu majku i četvoricu njenih sinova, preživio je samo najstariji, petogodišnjak.

U prvi mah, Samara Benks nije ni planirala da se sa svojim sinovima u tom trenutku nađe na tom mjestu. U posljednjem trenutku se predomislila. Umjesto kraćom rutom, vraćala se sa četvoricom sinova iz posjete svojoj tetki zaobilaznim putem, jer je htjela da izbjegne nervno bolesnog komšiju koji je plašio njenu djecu.

Rođaci i komšije ističu da je uvijek bila veoma pažljiva gdje god bi prelazili ulicu.

– Mlađe sinove bi gurala u kolicima, a starije obavezno držala za ruke – kaže Volter Holms, njen očuh.

Ali, nema te količine opreza koji je mogao da spase Samaru Benks i njene sinove pred trojicom vozača luksuznih sportskih automobila koji su se tragičnim slučajem baš u tom trenutku trkali Ruzveltovim bulevarom. Udarac je odbacio mladu majku 60 metara, smrskao dječija kolica i ostavio dječake u lomovima i lokvama krvi.

– Ona je bila savijena kao pereca, a djeca su nepomično ležala na drumu – izjavio je Džeremaja Betija, komšija koji je prvi dotrčao na mjesto tragedije.

Samara Benks i njen 23-mjesečni sin Sasin su odmah izdahnuli. Najmlađi, devetomesečni Samir, umro je sat kasnije u bolnici. Četvorogodišnji Sadim je preminuo sljedećeg jutra.

Najstariji, petogodišnji Sajon, nekim čudom je preživio samo sa masnicama i posjekotinama i pušten je kod rodbine da se oporavlja. Ljekari kažu da će skoro sigurno imati noćne more. Sada dlanovima zapuši uši svaki put kad čuje da neko govori o nesreći, dodaju rođaci.

Smrtonosna trka – “audi” protiv dvije “honde”


Dan poslije tragedije, uhapšeni su Ahmen Holoman (30) i Husen Ahmedov (23), koji je i vozio skoro ganc novi “audi” kojim je pokosio Samaru Benks i njene sinove. Holoman je u trci vozio “hondu”, a još se traga za trećim vozačem, koji je bio za volanom nešto starijeg modela “honde”.

Svjedoci su ispričali policajcima da su se trojica vozača trkala Ruzveltovim bulevarom.

– Čuo sam huk motora i on (Ahmedov, vozač “audija”) je počeo da koči, ali nije uspio da se zaustavi. Čuo sam prasak, a djevojka (Samara Banks) je poletjela u vazduh. Pretrčao sam ulicu. I policija je odmah došla. Pokušao sam da pomognem, ali pomoći nije bilo. Majka je bila mrtva, beba je bila mrtva – ispričao je Karlos Garsija (21), očevidac.

Ahmedov nije bježao. Zaustavio je “audi” i sačekao dolazak policajaca.

Tužna porodična priča Samare Benks

Porodica Samare Benks se još oporavlja od niza tragedija koje su je zadesile u minulih nekoliko godina, a sada će morati da se suoče sa gubitkom Samare i njene trojice sinova.

Njena majka je umrla 2007. godine od bolesti, a tada 21-godišnja Samara Benks je preuzela brigu o četvoro mlađih braće i sestara. Nježnost i briga su joj bili urođeni, pa se kasnije i zaposlila kao njegovateljica. U januaru je izgubila oca Darela (47), kojeg je pri pokušaju hapšenja ubio policajac. Policija tvrdi da je Darel Benks, otac desetoro djece, odgovorao opisu osumnjičenog za pljačku, ali porodica odbacuje te optužbe i angažovala je advokate. Spor je u toku.

Uprkos tužnoj porodičnoj istoriji, rođaci i komšije tvrde da je Samara Benks bila nasmijana majka koja je obožavala djecu.

– Bila je sjajna mama. Uživali su u životu do posljednjeg trenutka – kaže Troj Felder (28), rođak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.