Vučić: Srbija pred bankrotom

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je država Srbija pred bankrotom u pravom smislu te riječi, ali da će sve biti urađeno da se to ne dogodi.

Vučić je istakao da će mjere za ekonomski oporavak biti teške, a ne populističke, da će morati da budu smanjene subvencije, ukinuti bonusi u MUP-u ili Ministarstvu odbrane, a biće razmotreno i uvođenje solidarnog poreza.

“Penzije nećemo dirati, jer od penzionera nema više šta da se uzme. Moramo da smanjimo plate u javnom sektoru, a videćemo na koji način ćemo to da uradimo”, rekao je Vučić za Televiziju “Prva”.

Vučić je naveo primjer pomoćnika ministara čija je osnovna plata 120.000 dinara /nešto više od 1.000 evra/ i veća je od ministarske, koja zbog dnevnica i službenih putovanja iznosi oko 200.000 dinara /1.700 evra/.

On je rekao da je morao da “viče na vladi”, jer su milioni bačeni bespotrebno, pošto od nekih putovanja nije bilo nikakvih rezultata.

“U privatnom sektoru prosečna plata iznosi 34.000 dinara /295 evra/, a u javnom, koji izdržava privatni, prosečna plata je 47.000 /408 evra/”, naveo je Vučić.

Vučić je rekao da u Srbiji ne postoji odgovornost prema zemlji, državi i narodu, te dodao da će “zakukati” cijela Srbija kada za mjesec dana budu poznati bilansi javnih preduzeća u Beogradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.