Za kojom su to dijetom poludjeli slavni?

Najnovija dijeta možda rezultira mršavošću, ali i laiku je već na prvi pogled jasno da je riječ o nezdravom načinu prehrane koji dugoročno može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme.

Mislite da je nemoguće uživati u slasnim keksima, a da se ne udebljate? Razmislite ponovno jer najnovija dijeta jamči upravo to – jedete kekse, ali ipak mršavite. Ipak, postoji kvaka – dnevno smijete pojesti šest komada keksa koji su napravljeni upravo za tu situaciju. Dakle, nisu dozvoljeni bilo kakvi keksi, nego vrlo posebni.

Keksi broje 90 kalorija, a dolaze u različitim okusima – od cimeta do čokolade i banane. Svako bira onaj okus koji mu odgovara i toga se drži. Keksi su zamjena za doručak, ručak i međuobroke. Večera je dopuštena, ali samo ako je iznimno lagana. Tačnije, dnevno ne smijete unijeti više od 1.200 kalorija.

Dijeta navodno jamči skidanje od pet do sedam kilograma mjesečno. U to su se uvjerili i slavni poput Madonne, njezinog bivšeg supruga Guya Ritchieja, glumice Denise Richards te Jennifer Hudson. Mnogi u Hollywoodu u kojemu je mršavost i mladost jedini imperativ, primjenjuju ovu dijetu.

Unatoč tomu stručnjaci navode da dijeta nije nimalo bezazlena te da se ne treba igrati sa zdravljem. Napominju i da takav način prehrane dugoročno ne jamči mršavost i ugrožava zdravlje. Jedini ispravan način je promjena životnog stila, a to podrazumijeva zdravu i redovnu prehranu te redovnu tjelovježbu. To je ključ i vitkosti, ali i zdravlja. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.