Zagonetke koje ni najveći umovi nisu riješili (VIDEO)

Riješiti zločin, pronaći zlato ili pak dešifrirati poruku i dokazati postojanje i inteligenciju vanzemaljaca do sada je bio nedostižno.

Pogledajte koje su to misterije za sada nedostižne čovječanstvu.

1.Voynichev rukopis je misteriozna knjiga pronađena 1912. godine za koju historičari i kriptografi smatraju da predstavlja početak moderne medicine ili je pak djelo vanzemaljaca.

2.”Beale šifra” je svojevrsna mapa koja bi, da je cijela, pokazivala mjesto koje bi za većinu ljudi bilo najtraženije, pošto sadrži lokaciju gdje se nalazi najveća količina zlata na svijetu.

3.Tamam Shud je ime pjesme. Također, to su riječi na papiriću koji je pronađen kod nepoznatog ubijenog muškarca u Australiji. Taj slučaj iz 1948. kao i značenje ovih riječi nikad nisu riješeni.

4.Poznati slučaj serijskog ubice iz Kalifornije znanog kao “Zodiac” je misterija koja je još prekrivena velom tajne. Interesantno je da se “Zodiac” oglašavao u okalnim medijima ostavljajući šifrirane poruke poznatije kao “Zodiac slova”

5. Uskršnja ostrva pored svoji gigantskih glava sadrži i tajanstvene znakove koji predstavljaju izgubljeni sistem pisanja. Lokalno stanovništvo ih zovu Rongorongo.

6. Jim Sanborn, konceptualni umjetnik iz Amerike, je napravio Kryptos kod skulpturu koju nije uspjela da dešifruje ni CIA.

7.Najveći umovi svijeta su pokušali da riješe misteriju portreta Nicolasa Poussina. Shugborough natpis kad se pogleda izbliza sadrži niz slova čiji smisao još nije utvrđen.

8. Hijeroglifski zapis sa Krete, disk iz Phaistosa, sadrži simbole koji su stari 2.000 godina, a otkrio ih je Luigi Pernier 1908.godine.

9.Wow signal je otkrio Jerry Ehman, entuzijasta za traženje vanzemaljske inteligencije, kada je 1977. zabilježio radio frekvenciju koja je ispisivala na papiru niz kombinacija brojeva od 1 do 4.

10. Američki Stonehenge, poznatiji kao skupina kamenih stubova na kojima su urezani tekstovi na 8 jezika. Pretpostavlja se da služi za masonske rituale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.