Zemaj: Slijedite uputstva iz Priručnika za zaštitu od virusa kovid-19

Ministar zdravlja Armend Zemaj pozvao je građane da poštuju preventivne mere i upozorio na značajan porast broja zaraženih.

Zemaj je putem posta na Fejsbuku upozorio da koronavirus i dalje preti.

“Kompletno medicinsko osoblje Kliničkog centra Kosova, osoblje na klinikama i u regionalnim bolnicama je maksimalno upošljeno. Kliniku za infektivne bolesti u Prištini treba ojačati novim kapacitetima. Vodite računa o svojoj porodici i voljenim ljudima”, poručio je  Zemaj.

Ministar zdravlja je naveo da su neki građani Kosova i hiljade ljudi širom sveta nažalost izgubili živote, te da pandemija nedavno pogodila i glavne institucije.

“Ovo odbacuje ideju onih čiji umovi misle o zaveri i tvrde da virus ne postoji ili relativizuju njegovu opasnost. Ovaj rat se odvija uglavnom na zdravstvenom frontu. Vodite računa o porodici i voljenima. Smanjite kontakte kako biste sprečili širenje virusa, da ne plaćamo velike cene. Sledite uputstva iz Priručnika za zaštitu od virusa kovid-19. Za nepoštovanje smernica i prekršioca pravila predviđene su novčane i druge kazne”, poručio je Zemaj.

 

(Kosovo Online)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana