Evo dokle je stigao proces priznavanja kosovskih vozačkih dozvola u Njemačku

Direktor Agencije za civilnu registraciju Bekim Hoxha izjavio je da je njemačka delegacija koja je posjetila Kosovo, u vezi s procesom priznavanja vozačkih dozvola, veoma zadovoljna poslom koji je obavljen.

Hoxha je rekao da oni stalno pokušavaju obraditi to pitanje jer veliki broj građana Kosova živi u toj državi i čekaju priznanje vozačkih dozvola od strane Njemačke.

“Dajemo sve od sebe kako bi Njemačka priznala naše vozačke dozvole. Zahvaljujemo i ambasadorima, pokrenuli smo to pitanje na vladinoom nivou i naš je predstavnik boravio u Berlinu i započeo je proces razgovora i suradnje u mnogim područjima. Moguće je dovesti delegaciju stručnjaka na Kosovo, u završnoj smo fazi u tehničkom smislu i tada počinju druge procedure. Imali smo velike nade da će u junu doći do priznanja vozačkih dozvola, ali zbog pandemije, kako kod nas, tako i u Njemačkoj mnogi su se procesi zaustavili na pola “, kazao je Hoxha, piše Indeksonline.

Hoxha je također izjavio da administracija u Njemačkoj još nije uspjela otvoriti temu, ali postoje informacije da je započeo i drugi proces rasprave.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana