Mrtav pijan ušao u historiju: Preplivao Colorado kod brane Hoover

Velški kamiondžija postao je prvi čovek na svijetu koji je preplivao rijeku Colorado pored slavne Hooverove brane. Prije njega, u proteklih deset godina, čak 275 ljudi je pokušalo da se upiše u historiju na taj način, ali su svi tragično skončali.

Ono što je potpuno zapanjujuće u ovoj priči je činjenica da je Aaron Hughes (28) u rijeku skočio mrtav pijan i u takvom stanju nekim čudom uspio je da prepliva 221 metar dugu opasnu vodenu granicu između Arizone i Nevade.

Hughes je imao i nevjerovatnu sreću da je u trenutku tog suludog poduhvata devet od deset turbina na brani bilo isključeno. Kada je došao do drugog kraja obale, Velšanina nisu dočekali aplauzi, nego policijske lisice. Na kraju je morao da plati kaznu od 330 dolara.

“Ovde je bilo pakleno. Temperatura je dostigla 45 stepeni. U Las Vegasu smo slavili momačku zabavu i alkohola je bilo u izobilju. Sjećate li se filma ‘Mamurluk’? Taj film je dosadan u poređenju s onim što se nama događalo”, rekao je Hughes za Daily Post nakon čega je počeo da objašnjava šta se događalo pored brane.

“Stajali smo pored rijeke i sebi sam rekao ‘je*** sve ovo, idem da se okupam’. Spustio sam se do vode, otprilike izmjerio udaljenost i pomislio: ‘ja to mogu!'”

Njegovi prijatelji, takođe pod uticajem alkohola, nisu ni pokušali da ga odvrate od suludog nauma. Štaviše, sve vrijeme su navijali.

Trebalo mu je oko 30 minuta da dođe do druge strane.

“Bio sam mrtav umoran već na pola puta, ali nisam mogao da odustanem. Voda me je sve vrijeme vukla prema brani…”

Nakon što je preplivao branu, policajci su ga priveli i kaznili.

“Nisam to očekivao. Pa nigdje nema znaka da je plivanje zabranjeno”, rekao je Hughes.

Zadnje iz rubrike

Najnovije vijesti »

Popularno

Facebook

Fotografija dana