Albanci iz Bujanovca i Preševa tražili podršku SAD

Politički predstavnici Albanaca iz Bujanovca i Preševa juče su u Preševu odvojeno razgovarali sa predstavnikom Ambasade SAD o lošem položaju Albanaca koji žive u tri opštine na jugu Srbije i predstavili svoj stav o potrebi da se u dijalogu Beograda i Prištine razgovara i o njihovim problemima.

Sastanke sa drugim sekretarom ambasade SAD Adamom Šikom imali su predsjednik opštine Bujanovac Shaip Kamberi i predsjednik Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa, prenosi Beta.

Kamberi je rekao da je jedna od tema sastanka bila i stagnacija u integraciji Albanaca u državne institucije, kao i nedostatak političke volje ove i svih prethodnih Vlada Srbije za rješavanje problema u preševskoj dolini koji se tiču svakodnevnog života građana.

“Zvanični Beograd je dokazao i nastavio da dokazuje da Albance u preševskoj dolini tretira kao nepoželjan element”, kazao je Kamberi, a navodi se u saopštenju kabineta predsjednika opštine.

On je dodao i da žitelji preševske doline ne mogu da prihvate status građana drugog reda u Srbiji i da zbog toga očekuje da se i o njihovim problemima razgovara tokom Briselskog dijaloga.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana