Bajrami: Konjufca da podnese ostavku, sudbina koalicije zavisi od njegove pozicije

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Hikmete Bajrami izjavila je da očekuje da predsednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca podnese ostavku, jer sudbina koalicije između Pokreta Samoopredeljenje i DSK zavisi od njegove pozicije, prenosi Gazeta Ekspres.

“Što se tiče slučaja Konjufca, to nije ismejavanje, lično poznajem Konjufcu i očekujem da će on pozitivno reagovati i podneti ostavku. Ovih dana sudbina koalicije zavisi od njegove pozicije”, istakla je Bajrami u emisiji “Pressing” na televiziji T7.

Prema njenim rečima, Konjufca nije znao da će biti izabran za predsednika Skupštine na konstitutivnoj sednici 26. decembra. “Na sednici 26. decembra Konjufca nije bio spreman za tu funkciju”, naglasila je Bajrami.

Pokret Samoopredeljenje je 20. januara zvanično predložilo Aljbina Kurtija za mandatara za sastavljanje Vlade Kosova, od kada je počeo da teče rok od 15 dana za izglasavanje vlade u Skupštini Kosova.

DSK i Samoopredeljenje još uvek nisu uspeli da postignu koalicioni sporazum, ali su obe stranke najavile da će uložiti napore da se u narednim danima postigne dogovor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.