Specijalni sud raspisao konkurs za službenika za zaštitu svjedoka

Specijalni sud u Hagu raspisao je konkurs za 33 radna mesta u toj instituciji, između ostalog i za službenika za zaštitu svedoka, prenosi Ljajmi.

Iako se ne zna tačan datum objave konkursa, pitanje zaštite svedoka nedavno je postalo zabrinjavajuće nakon ubistva šumarskog inspektora u Prištini Nazmija Rustemija, za koga se navodi da je svedočio pred specijalnim istražiteljima u svojstvu svedoka mesecima pre ubistva, navodi se u tekstu.

Rustemi, čije je telo pronađeno pre mesec dana kod jezera Badovac u blizini Prištine, prema tvrdnjama njegove supruge, bio je svedok Specijalnog suda.

Specijalni sud, pored pozicije službenika za zaštitu svedoka, raspisao je konkurs i za pravosudnog službenika, administrativnog asistenta, sudskog prevodioca za albanski i srpski jezik, referentne i terminološke pomoćnike, operativne asistente, službenika obezbeđenja, službenika protokola, psihologa, pomoćnika za transkripte suda, finansijskog asistenta, tužice i druge pozicije. Rok za podnošenje prijava kandidata je 24. januar.

Specijalni sud započeo je 2020. godinu istom dinamikom pozivanja, nedavno su dvojica poslanika Demokratske partije Kosova Eljmi Rečica i Ferat Šalja pozvani u Hag, podseća Ljajmi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.