EGIPAT: Tragedija na stadionu!

Veliki sukob dogodio se na stadionu u Port Saidu, a počeo je kad je sudija označio kraj utakmice, koju je Al Masri poslije preokreta dobio rezultatom 3:1.

Prema navodima očevidaca, daleko masovniji navijači domaćina upali su na atletsku stazu i teren, kako bi proslavili pobjedu nad najvećim egipatskim timom.

Međutim, stvari su se brzo otele kontroli. Pristalice Al Masrija napale su prvo fudbalere Al Ahlija, koji su pod policijskom pratnjom uspjeli da se domognu svlačionice (neki su lakše povrjeđeni), a onda je došlo do masovne tuče sa gostujućim navijačima, u kojoj su korišćeni kamenje, flaše i pirotehnika.

Reporteri stranih medija izveštavaju da je veliki broj sukobljenih bio naoružan noževima i da je kontrola pri ulasku na stadionu bila izuzetno loša. Prema nezvaničnim informacijama, među nastradalima ima i redara.

Zbog velike tragedije otkazani su preostali mečevi aktuelnog kola egipatske lige, dok je utakmica Zamaleka i Al Ismailija u Kairu prekinuta na poluvremenu.

Navijači su na tu odluku reagirali paljenjem pojedinih djelova stadiona! Zakazana je i vanredna sjednica novoizabranog parlamenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.