EKSKLUZIVNO: Od sutra se otvaraju svi prijelazi i ukidaju ostale restriktivne epidemiološke mjere

Novo ublažavanje mjera na Kosovu, koje su donete u borbi protiv širenja koronavirusa, može se očekivati danas u 18 sati za kada je zakazan sastanak u vladi, a očekuje se da će nove mjere donijeti otvaranje prijelaza, vrtića, obdaništa, škola, kafića i restorana, prenosi Koha.

Prema izvorima ovog lista vrtići će biti ponovo otvoreni za djecu uzrasta do pet godina. U klupe će se od 3. juna naći i učenici 9. i 12. razreda, tako da će se testovi uspjeha i mature održavati krajem juna, odnosno početkom jula.

Koha navodi i da će prijelazi biti otvoreni, a da će osobe koje ulaze na teritoriju Кosova biti pregledane od strane medicinskih timova, ali neće ići u karantin i samoizolaciju.

Očekuje se da će trećom fazom biti obuhvaćeno i otvaranje kafića, barova, restorana, tržnih centara, a osnovne usluge biće vraćene svakoj javnoj ustanovi i apoteci.

Ove aktivnosti treba da se nadgledaju sprovođenjem preporuka Nacionalnog instituta, od strane rukovodilaca institucija, poslodavaca i relevantnih inspektorata.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana