Fury priznao: Pošmrkao sam gomilu kokaina

Osramoćeni britanski bokser Tyson Fury, ili Tyson Montana kako sam sebe naziva od početka skandala s kokainom, kaže kako ga nije briga za sve što mu se događa. Drogirao se kako bi ublažio simptome manične depresije od koje, priznaje, boluje.

“Pošmrkao sam gomilu kokaina! Gomilu,” otvoreno je priznao Tyson Fury, sad već bivši WBO i WBA prvak.

“Zašto? Zašto ne! Moj život je u pitanju, zar ne? Mogu raditi što želim. Kakve to jebene veze ima bilo s čim? Kokain nije doping,” šokantno je poentirao čovjek koji je pobijedio Vladimira Klička.

Teškaš je ostao bez pojasa po federacijama WBO i WBA nakon što je bio pozitivan na kokain na dopinškom testiranju, samo nekoliko dana nakon što se povukao iz odgođenog revanša s ukrajinskim bokserom.

“Ne postaneš svjetski prvak na kokainu,” rekao je njegov trener i otac Peter: “Samo odlučnost i predanost su droge potrebne za taj uspjeh. Ništa drugo.”

“Šta? Ne smijem imati privatan život? Sad mi žele oduzeti i to,” bjesnio je Fury u šokantnom intervjuu za Rolling Stone.

“Ne treniram, nisam mjesecima ušao u teretanu. Patim od depresije. Briga me za sve što mi se događa, ne želim više živjeti, više mi je puna kapa svega. Lako za kokainsku aferu, ne želim više živjeti. To mi je puno veći problem, jebe mi se za kokain.”

Zato je, tvrdi, i odgodio borbu s Kličkom zakazanu za 29. oktobar, a službeno objašnjenje bilo je “medicinska nesposobnost” za ulazak u ring.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook