Haxhu: Samoopredjeljenje ne zna za sastanak, ako sam lagao odričem se javnog života

Publicista Baton Hadžiu insistira na istinitosti izjave koju je dao u emisiji “Info magazin” na TV Kljan Kosova kada je kazao da su se lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti i predsednik Kosova Hašim Tači, sastali još dva puta, pre službenog sastanka 6. januara.

“Tači i gospodin Kurti sastali su se dva puta. I dugo su razgovarali”, rekao je Hadžiu, reagujući na konstataciju voditelja televizijske emisije da je susret Kurti – Tači bio veoma kratak i da je trajao samo četiri minuta. Nakon ovoga reagovao je portparol Samoopredeljenja Arljind Mandžuka koji je izjavu Batona Hadžiu nazvao lažnom.

Međutim, Hadžiu odgovarajući na izjavu Samoopredeljenja dao je i druge pojedinosti o dva navedena susreta Aljbina Kurtija sa Hašimom Tačijem.

“Žao mi je što je ova vest, koji bi se smatrala normalnom u svakoj zemlji na svetu, dobila ovakve reakcije. Ne znamo zašto se plaše susreta”, rekao je Hadžiu i istakao da pre zvaničnog susreta su prethodila dva sastanka.

“Radi poštovanja ne želim da otkrijem posrednika. Prvi sastanak je održan uz posredovanje međunarodnih institucija. Drugi sastanak se desio uz obostranu saglasnost, bez posredovanja. Razumem reakciju gospodina Mandžuke. Rekao je svoju istinu. Lider Pokreta Samoopredjeljenje sigurno nije obavestio stranku o ovim sastancima”, rekao je Hadžiu.

On je naveo da očekuje od Aljbina Kurtija da ga sam demantuje, ako ti susreti nisu održani, javlja večeras Gazeta Blic.

“Ako sam lagao, odričem se javnog života. Ali ako je on lagao, on bi trebao da se izvini članstvu Pokreta Samoopredeljenja, jer ne prihvatam izvinjenje od njega”, rekao je Hadžiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.