Voker: Vučić je poput Miloševića, zna da se masakr u Račku dogodio

Bivši šef misije OEBS-a na Kosovu, Vilijam Voker izjavio je danas da srpski predsednik Aleksandar Vučić treba da se probudi, istakavši da Vučić zna istinu o onome što se dogodilo tokom rata u Račku.

“Ne znam na šta se on poziva. Čudno je kako 21 godinu kasnije u Beogradu još uvek pričaju o meni. Tako me je opisao i Milošević. Ali 21 godinu kasnije, predsednik Srbije još uvek tako govori…On zna istinu da se Račak dogodio. Verujem da je bio ministar informisanja ili nešto slično u vreme Miloševića. Dakle, on je političar tipa Miloševića”, kazao je Voker za prištinsku televiziju T7.

Bivši šef misije OEBS-a na Kosovu, pričao je vrlo ironično, upoređujući Vučića sa ljudima koji veruju da je zemlja ravna.

“Postoje ljudi na ovom svetu koji, uprkos svim dokazima ili nauci, veruju da je zemlja ravna. Bili smo na mesecu i onda smo počeli da sumnjamo da smo tamo otišli. Po mom mišljenju, Vučić je takav. On veruje da je zemlja ravna, ili da nismo otišli na Mesec, ili da se masakr u Račku nikada nije dogodio. Ali, siguran sam da zna da se masakr dogodio. Bio je deo komande. Može da me nazove kako god želi. Svojim pristalicama može da kaže da sam globalni prevarant, da sam lažov…On ima da uradi boljih stvari u svom životu, 21 godinu posle onog što je bio bezobzirni čin srpskih snaga”, poručio je Voker.

Voker: Vjosa Osmani bi napravila koaliciju sa Samoopredeljenjem

Voker, koji boravi na Kosovu, posetio je danas sedište Demokratskog saveza Kosova (DSK) u Prištini, gde se sastao sa potpredsednicom DSK Vjosom Osmani.

“Imali smo vrlo pozitivan sastanak. Razgovarali smo o pregovorima Samoopredeljenja i DSK. Sve što sam čuo od nje, učinilo je da se osećam vrlo optimistično. Veoma je impresivna. Mislim da će ona, ukoliko bude vodila pregovore za formiranje vlade u ime DSK, postići koalicioni sporazum. Vreme je da nova generacija političara dođe na čelo Kosova. Objasnio sam zvaničnicima iz DSK, da kad god sam bio na Kosovu, nisam imao priliku da sretnem nove političare, jer su isti lideri od 2000. 2005. 2010… Lepo je videti nova lica, nove ideje. Mnogo sam više optimističan u vezi sporazuma za formiranje vlade sada”, naglasio je Voker.

Voker boravi na Kosovu povodom 21. godišnjice događaja u Račku, na poziv vršioca dužnosti potpredsednika vlade Kosova, Bedžeta Pacolija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.