Kad Crna Zvijer udara nestaju šampionske ambicije (VIDEO)

U „Ejpeks centru“ u Las Vegasu jutros je održana nova UFC priredba – u glavnoj borbi događaja Derik „Crna zvijer“ Luis pobijedio je tehničkim nokautom Kurtisa Blejdsa u duelu teške kategorije.

Razoran aperkat

Blejds je prije meča bio ogroman favorit, po kladionicama ovo je najveće iznenađenje u glavnoj borbi jednog UFC „main event-a“ još od 2016. godine kada je Majkl Bisping porazio Luka Rokholda.

Nokaut je stigao na 1:26 u drugoj rundi kada je prilikom klinča Blejds pokušao da ostvari jedno od svojih karakterističnih rušenja, ali je Luis vidio priliku za razoran aperkat i momentalno „ugasio“ favorita.

Borba između Luisa i Blejdsa prvobitno je bila zakazana za novembar, ali je Blejds morao da odustane jer je imao kovid 19. Blejds se do ovog poraza smatrao jednim od potencijalnih izazivača za titulu koju trenutno drži Stipe Miočić.

Amerikanac hrvatskog porijekla će svoj pojas braniti 27. marta protiv Kamerunca Fransisa Enganua. Luis je već jednom konkurisao za naslov, ali je 2018. godine njega u borbi za pojas lako porazio tadašnji prvak Danijel Kormije. „Crna Zvijer“ je sada u nizu od četiri pobjede u UFC jer je prije Blejdsa bio bolji od Blagoja Ivanova, Ilira Latifija i Alekseja Olejnika.

Jana Kunickaja pobijedila Ketlen Vijeru

U „co-main event“ borbi Jana Kunickaja pobijedila je Ketlen Vijeru jednoglasnom odlukom sudija, a u okršaju perolake kategorije (do 66 kg) Derik Miner bio je bolji od Čarlsa Rose također jednoglasnom odlukom.

U borbi teškaša Kris Dokos porazio je tehničkim nokautom u prvoj rundi veterana Alekseja Olejnika, u borbi srednje divizije (do 84 kg) Fil Hoz je većinskom odlukom slavio protiv Nasurdina Imavova, dok je u još jednom teškaškom sudaru u okviru glavnog programa Tom Aspinol u drugoj rundi gušenjem na predaju natjerao iskusnog nekadašnjeg šampiona Andreja Arlovskog.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook