Kompozitor Lady Gage ubijen u Sarajevu!?

policijamaerkinacaubijenicTijelo američkog državljanina srednje životne dobi danas je pronađeno na Baščaršiji, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo

U 14.06 Operativni centar primio je poziv od strane građana, te nam je javljeno da se u ulici Kračule na broju 12 nalazi muškarac sa povredom u predjelu grudi. Na lice mjesta upućena je Hitna pomoć čiji su ljekari konstatovali smrt“, kazao je Irfan Nefić, portparol MUP-a KS.

Još nemamo identitet, a mogu reći da se radi o muškarcu srednjih godina, najvjerovatnije stranom državljaninu“, dodao je Nefić.

Kako se saznaje, muškarac je najvjerovatnije državljanin SAD-a.

Ibrahim Derbasani, jedan od komšija koji stanuje u blizini, ispričao je za Oslobođenje da je poznavao Amerikanca te da se nemalo iznenadio kada je shvatio da iznose tijelo njegovog poznanika.

Radi se o izvjesnom Klarku, koji je kao turista došao u Bosnu prije tri mjeseca. Bio je povučen čovjek, i nije se družio sa mnogo ljudi. Izbjegavao je čak i da se rukuje. U Americi je radio kao kompozitor, rekao mi je da je pisao za Lady Gagu i još neke grupe. Ispričao mi je da je sj…, da mu je život težak te da više nije sa ženom, kao i to da se razočarao u život. Iznajmio je rent-a-car auto i vodio sam ga u Visoko da vidi piramide“, ispričao je Derbasani za Oslobođenje, tvrdeći da smatra da je Amerikanca vjerovatno neko ubio.

Dodao je i da je Klark isprva odsjeo u hotelu Yildiz, ali da mu je on predložio da nađe privatni smještaj, gdje će plaćati daleko manje.

Bio sam donedavno menadžer u tom hotelu. Kada mi je rekao da namjerava duže da ostane u Sarajevu, našao sam mu privatni stan koji je platio unaprijed, dao je 900 maraka“.

Kako saznaju iz Oslobođenja, Amerikanac je trebao da se vrati kući 8. februara. 

Iako se u policiji špekuliše da je izvršio samoubistvo, za sada se ne odbacuju mogućnost ni da ga je neko ubio. 

Obdukcija, koju će danas obaviti patolog Hamza Žujo, trebala bi otkriti više o načinu i uzroku smrti američkog turiste.

Policija traga za počiniocem i radi na rasvjetljavanju slučaja.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac u Sarajevu, a policija provodi istragu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.