Neuobičajen potez Melanie Trump na odlasku iz Bijele kuće

Neuobičajeno za tradicionalne procedure u Bijeloj kući, bivša prva dama Melania Trump predsjedničku rezidenciju je napustila bez oproštajnog pisma za osoblje koje se brinulo o njoj i njezinoj porodici protekle četiri godine, tvrde upućeni izvori.

Osamdesetak uposlenika koji su primili pisane poruke pretpostavili su da ih je napisala bivša prva dama, ali zapravo su to učinili nižerangirani uposlenici Istočnog krila Bijele kuće, prema njenim uputama.

Naime, činilo se kako je bivša prva dama odbrojavala sate iščekujući izlazak iz predsjedničke rezidencije, nakon četvorogodišnjeg boravka u njoj.

Nekoliko izvora upućenih u Trumpove aktivnosti opisalo je kako Melania Trump “samo želi ići kući” i da “nije tužna što odlazi” iz Wahsingtona i Bijele kuće.

Jedan od izvora koji je za CNN komentirao pisma zahvalnosti predsjedničkog para objasnio je kako je običaj da se prve dame a ponekad i predsjednici zahvale osoblju Bijele kuće, posebno onima s kojima postanu bliski tokom godina. Ova pisma obično sadrže anegdote i drage uspomene koje predsjednički par podijeli sa osobljem.

Prema anketi koju je provela agencija SSRS za CNN, Melania Trump je napustila Bijelu kuću kao prva dama s najnižim stepenom naklonosti.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook