Prekinut lanac ulične prodaje heroina

droga-u-vrecici-pogoricaCrnogorska policija prekinula je lanac organizovane ulične prodaje heroina na području Podgorice i uhapsila lica čiji su inicijali M.Š. /34/ i J.U. /19/.

Oni su uhapšeni u okviru višemjesečne policijske akcije “Pečat”, koja je okončana danas, a sumnjiče se da su u dužem periodu stavljali u promet heroin koji su nabavljali u većim količinama i sakrivali u stanu J.U, gdje su ga prepakivali u manje paketiće.

Pretresom objekta u kojem stanuje J.U. zaplijenjeno je 300 grama heroin, vaga za precizno mjerenje i predmeti za pakovanje droge, pištolj, 35 komada metaka i više mobilnih telefona i SIM kartica, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Policija je tokom pretresa objekata u kojem stanuje M.Š. zaplijenila više mobilnih telefona i SIM kartica, kao i lovačka puška u ilegalnom posjedu.

Od ovog lica je privremeno oduzeto i motorno vozilo “golf 4”, za koje se sumnja da je korišćeno u vršenju krivičnog djela u vezi sa zloupotrebom narkotika.

Akcija je podgoričke policije izvršena je u saradnji sa Višim državnim tužiocem iz Podgorice, a u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije i Filijale za obuku i dresuru službenih pasa.

Protiv M.Š i J.U. biće podnesene krivične prijave za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a tokom dana će biti privedeni višem državnom tužiocu u Podgorici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.