Sprema se nova koalicija bez Samoopredjeljenja

U Pri┼ítini se priprema nova koalicija za sastav vlade u kojoj nema Aljbina Kurtija i Pokreta Samoopredeljenje, nakon ┼íto su se sastali Ramu┼í Haradinaj, Kadri Veselji, Fatmir Ljimaj i Bed┼żet Pacoli kako bi razgovarali o eventualnom formiranju vladaju─çe koalicije, preneo je Tanjug pisanje pri┼ítinskog portala Indeks onlajn.

Prema izvorima tog portala, do sastanka je došlo jer Pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova nisu uspeli da se dogovore o budućoj vladajućoj koaliciji.

Na sastanku je dogovoreno da mesto premijera, u slu─Źaju da se formira ta koalicija, pripadne nekome iz stranke Fatmira Ljimaja, tvrdi neimenovani izvor portala Indeks onlajn.

Vr┼íilac du┼żnosti premijera Kosova Ramu┼í Haradinaj je istakao da je spreman da razmotri koalicione ponude od drugih politi─Źkih stranaka, preneo je Kljan Kosova.

“Ako bi Kurti ili Samoopredeljenje imali neku ideju ┼íta treba da se ubudu─çe desi, mi bi to razmotrili. Ali Kurti nas do sad nije pozivao niti za konsultacije, niti za bilo ┼íta. Ako nas neko drugi, u konkretnom slu─Źaju DSK, ili bilo ko ko dobije mandat pozove za konsultacije, mi bi to razmotrili i videli ┼íta da ─Źinimo”, izjavio je Haradinaj.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana

´╗┐