Thaçi ponovo pisao Mustafi, traži ime mandatara

Predsednik Kosova, Hašim Tači, ponovo je zatražio od lidera DSK Ise Mustafe da mu zvanično dostavi ime potencijalnog mandatara za sastav nove vlade.

On je u pismu poručio Mustafi da treba da obezbedi potreban broj glasova u Skupštini Kosova i obeća da će stvoriti stabilnu i sveobuhvatnu vladu.

Kako Indeksonline saznaje, u pismu Tačija navodi se da su nakon javnih konsultacija sa svim liderima političkih stranaka zastupljenih u Skupštini lideri svih tih stranaka, izuzimajući Samoopredeljenje, jednoglasno bili za formiranje nove izvršne vlasti i da se ne ide ponovo na izbore.

“U skladu sa mojim ustavnim mandatom i sa presudom Ustavnog suda, da bi se izbegli prevremeni izbori, da bi se održala stabilnost zemlje i u skladu sa hitnošću da se dobije nova vlada sa legitimitetom od Skupštine Republike Kosovo, u skladu sa dominantnim kriterijumima za formiranje vlade, molim vas još jednom da, bez gubljenja vremena, predložite potencijalnog mandatara za formiranje vlade, koja mora da obezbedi potreban broj glasova u Skupštini Kosova i obeća da će da se stvori stabilna i sveobuhvatna vlada”, navodi se u pismu Tačija, upućenom predsedniku DSK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.