Uvođenje avio-linije do Beograda od velikog značaja sa političkog i ekonomskog aspekta

Bivši predsednik Privredne komore Kosova Safet Grdžaljiju ocenjuje za Kosovo Onlajn da će uvođenje avionske linije na relaciji Beograd – Priština doprineti normalizaciji odnosa između Prištine i Beograda, vratiti poverenje među zemljama regiona i povećati perspektivu za bolju budućnost.

“Dogovor o avio prevozu je od velikog značaja sa političkog, ekonomskog i socio-psihološkog aspekta”, kaže Grdžaljiju i dodaje da svaki dogovor između Kosova i Srbije treba pozdraviti.

“Dok sam bio presednik Privredne komore Kosova, zajedno sa predsednikom Privredne komore Serbije Markom Čadežom identifikovali smo prioritete za saradnju u budućnosti. Tu spada i saradnja kada je u pitanju avio-prevoz, železnica, veterina, pošta i carine”, napominje Safet Grdžaljiju.

On smatra da će dogovor o avio-prevozu na relaciji Beograd – Priština biti novi početak konkretnog dijaloga sa akcentom na ekonomsku saradnju.

“Ono što je bitno za institucije je da eliminišu sve barijere i da prvi avioni što pre polete. Dosta se izgubilo vremena i energije u pokušaju ulepšavanja prošlosti, sada je krajnje vreme da se okrenemo prema budućnosti. Neka ovo bude konkretan dogovor koji neće biti samo slovo na papiru, nego da se počne sa inplementacijom u korist budućnosti i svih građana”, podvlači Grdžaljiju za Kosovo Onlajn.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana