Vlada Kosova usvojila nove mjere u borbi protiv koronavirusa

Vlada Kosova usvojila je nove mere u spre─Źavanju ┼íirenja koronavirusa koje je danas na sednici vlade predlo┼żio Ministar zdravlja Armend Zemaj, prenosi Indeksonlajn, me─Ĺu novim merama je i obavezno no┼íenje maski, kao i zabrana okupljanja vi┼íe od 50 ljudi.

“S obzirom na epidemiolo┼íku situaciju i broja novih slu─Źajeva koji su se pojavili u poslednje dve nedelje kao i ┼íirenje virusa kovid-19, nakon sastanka vlade u prisustvu premijera, Ministarstvo zdravlja preporu─Źuje konkretne mere kako bi se spre─Źilo dalje ┼íirenje koronavirusaÔÇť, navodi se u zaklju─Źku vlade.

Od nadle┼żnih se o─Źekuje smanjenje zaposlenih u administraciji, zatvaranje kancelarija u svim institucijama u kojima postoje pozitivni slu─Źajevi i samoizolacija za osobe koje su imale kontakt sa zara┼żenim osobama u trajanju od 14 dana.

U odluci vlade se naglašava da se mere strogo moraju poštovati.

ÔÇ×Strogo po┼ítujte mere fizi─Źke distance, dezinfekciju, inspekcije da primene zakon za spre─Źavanje zaraznih bolesti, zdravstveni radnici da koriste maske, no┼íenje za┼ítitnih maski je obavezno, po┼ítujte rastojanje od 2 m, na ulazu svake institucije nosite maske. Prilikom kori┼í─çenja prevoza treba po┼ítovati distancu i ventilaciju vazduha, zabranjuju se posete zdravstvenim ustanovama, kao i okupljanja vi┼íe od 50 ljudi”, rekao je Zemaj na sastanku vlade.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

´╗┐