Yenipazar i Novi Pazar uspostavili saradnju (VIDEO)

Novi Pazar je uspostavio saradnju sa brojnim gradovima iz zemlje i inostranstva, kao i bratimljenje sa  turskim gradovima. Turska je u Sandžaku finansirala brojne značajne projekte, a kako je planirano, nastaviće i u narednom periodu.

Nakon srdačnog razgovora u Turskom kulturnom centru, čelnici dva istoimena grada Turske i naše zemlje istakli su značaj saradnje  pobratimljenih gradova, odnosno naroda sličnog  senzibiliteta i tradicije.

„Saradnja sa velikim brojem  gradova je naše najveće bogatstvo, jer smatramo da smo bogati onoliko koliko imamo prijatelja, a sa brojnim turskim grdovima smo napravili i bratimljenje. Mnogo se uradilo u Novom Pazaru uz pomoć naših prijatelja i dobili smo obećanje da će se u tom kontinuitetu nastaviti i u narednom periodu“, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović.

Yusran Erden, rekao je da Novi Pazar, odnosno, Sandžak ima potencijala za razvoj, te da će Turska u svakom smislu pomoći razvoju ovog regiona. „Za nas je ova saradnja dragocena i radujemo se da i Vi nas posetite, a na našu pomoć uvek možete da računate. Novi Pazar je prošao težak period, ali je na dobrom putu da postigne svoj cilj,“ kazao je Erden.

Domaćini i gosti dva istoimena grada razmenili su i simbolične poklone,  vredne i autentične simbole kulture Sandžaka i Turske i obećali da će na obostrano zadovoljstvo nastaviti saradnju.

Novi Pazar je uspostavio  saradnju i sa istoimenim gradom Bugarske.

Izvor: rtvnp.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.